Денес делегација од ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата во Велес во чест на сите паднати борци од Велес и велешко за време на Втората Светска Војна бранејќи ја Македонија и Македонците од бугарскиот окупатор.

Вечна да им е славата и споменот!