НЕОДГОВОРНОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА СДСМ ГИ ОСТАВИ ДЕЦАТА И НАСТАВНИЦИТЕ ОД ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ БЕЗ ГРЕЕЊЕ

96

Под наводно оправдување дека економски неисплатливо е да се грее целото училиште за неколку училници. Го прашуваме градоначалникот Аце Коцевски дали е ова вистина и до кога планираат да нема греење во училиштето? Дали е за ова известена министерката Мила Царовска која беше во Велес минатата недела?

Бараме час поскоро да се обезбеди греење за учениците и професорите исто така Државниот просветен инспекторат темелно да го истражи случајот.