Aug 01

Почит за војводата Јован Наумов–Алабакот и гемиџијата Милан Арсов

Во организација на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Велес и Унијата на млади сили денеска во село Ораовец им беше оддадена почит на војводата Јован Наумов – Алабакот, учесник во Илинденското востание и на најмладиот гемиџија Милан Арсов.

Повеќе...

Датум на објавување
Печати
May 31

УМС на ВМРО-ДПМНЕ - Велес даде поддршка на Чуварите на демократијата

Денеска во кампот на Чуварите на демократијата преку низа активности ќе се одбележи Светскиот ден за борба против пушењето.За таа цел, на камперите им се придружија и членови од УМС на ВМРО-ДПМНЕ од Велес.

Повеќе...

Датум на објавување
Печати
May 08

ГОЛЕМ НАРОДЕН СОБИР на ВМРО-ДПМНЕ во Велес


ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес Ве поканува на ГОЛЕМ НАРОДЕН СОБИР кој ќе се одржи во недела, 10.05.2015г. во 13:00ч. во спортската сала на ООУ"Блаже Конески"- Велес. Свое обраќање ќе има Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ г. Никола Груевски

Повеќе...

Датум на објавување
Печати
May 02

Обраќање на градоначаникот Славчо Чадиев на XV конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово

Почтуван, претседател на ВМРО-ДПМНЕ и Премиер на Владата на Република Македонија, г-дине Никола Груевски,

Почитувани високи претставници на МПЦ и другите верски заедници,

Почитувани претсавници на дипломатскиот кор,

Почитувани, членови и делегати на 15-тиот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.

Дами и господа, браќа и сестри!

Ми претставува особена чест и задоволство да Ве поздравам денес кога најголемата и најуспешната политичка партија, ВМРО-ДПМНЕ, го одржува својот редовен 15-ти конгрес.

Повеќе...

Датум на објавување
Печати
Apr 22

Трибина: Моја Македонија - Мои можности!

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес во соработка со Унијата на жени, одржа панел трибина под мотото "Моја Македонија - Мои можности" На трибината беа промовирани можностите кои ги нуди Република Македонија за младите луѓе од гледна точка на отварање нови работни места и поттикнување на иновации и претприемништво.

Повеќе...

Датум на објавување
Печати
Mar 29

Турнир во мал фудбал(Велешка регионална лига)

Денес во спортската сала на ООУ „Блаже Конески“ се одржа турнир во мал фудбал помеѓу екипите на општинските комитети на ВМРО-ДПМНЕ од Велес, Чашка, Градско и Лозово.

Повеќе...

Датум на објавување
Печати

ВМРО-ДПМНЕ

Општински Комитет - Велес

ул.8ми Септември б.б, 1400, Велес

Телефон: +389 43 612 102 

Факс: +389 43 612 102 

Email: 
ok-veles@vmro-dpmne.org.mk