Sep 23

Колев: Ќе продолжиме да работиме, чесно, посветено и истрајно.

Александар Колев застана на чело на општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ. Тој е нов претседател на партијата во Велес. Го избра извршниот комитет на состанокот одржан на крајот од минатата недела.
Колев денеска во писмено соопштение испратено до медиумите пишува дека општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ ќе продолжи да ги спроведува политиките прифатливи за граѓаните, кои се карактеристични за функционирањето на партијата во изминатиот период.

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 945
Печати
Sep 21

Александар Колев нов претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ Велес

д-р Александар Колев е новиот претседател на Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ во Велес. Тој е избран за нов предводник на ВМРО-ДПМНЕ во Велес, на состанокот на Извршниот комитет на партијата кој се одржа пред два дена.

Неговиот избор доаѓа после јавно објавениот конкурс за избор на претседател, на кој имаше пријавено 20-тина кандидати.

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1546
Печати
Sep 21

Повик за V ораторска вечер - „Петар Поп-Арсов“

За учество на V ораторска вечер "Петар Поп-Арсов" на УМС на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес на тема "Знаење, труд и чесност - основи за подобра иднина"

 

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1105
Печати
Mar 15

3D Презентација на проекти за Велес

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1268
Печати
Mar 09

Целта е една и едноставна: Велес да го направиме успешен град, со кој секој од нас ќе се гордее

Напредокот на општината значи и придонес кон напредокот на државата. Тоа е и мотивот поради кој се вклучив во изборите. Заедно со ВМРО-ДПМНЕ да ја оствариме визијата за изградба на Општина Велес како една современа и просперитетна општина.

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1003
Печати
Dec 21

Панихида во чест на Миле Поп Јорданов

По повод 111 години од смртта на револуционерот Миле Поп Јорданов, денеска  се одржа панихида на неговиот гробот во  соборна црква „Св. Пантелејмон".

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1137
Печати
Oct 27

Ана Ризовска, победник на четвртата Ораторска вечер „Петар Поп Арсков“

Студенката, Ана Ризовска  е победничка на четвртата по ред Ораторска вечер, „Петар Поп Арсов".

Жири комисијата годинава имаше тешка задача, меѓу осумтемина оратори да го идбере најдобриот.

Темата на која дебатираа учесниците беше „Младите столб на успешна Македонија"

Учеството на Ораторската вечер, за учесниците е искажување на љубовта кон татковината но и почита кон ликот и делото на основачите на ВМРО.

Покрај Ризова, жири комисијата ги награди и Кујтиме Ахмети и Викторија Петковска.

Силни пораки во своите говори искажаа и Александар Ѓоргиевски, Ирена Христова, Марина Китановска, Надица Драскачева и  Викторија Тасева.

Организаторите,   УМС на ВМРО ДПМНЕ со оваа традиционална културна манифестација го одбележуват  Денот на македонската револуционерна борба.

Author: Super User Filed Under:
- Локални Датум на објавување Посети: 1039
Печати

ВМРО-ДПМНЕ

Општински Комитет - Велес

ул.8ми Септември б.б, 1400, Велес

Телефон: +389 43 612 102 

Факс: +389 43 612 102 

Email: 
ok-veles@vmro-dpmne.org.mk