Sep 02

Премиерот Никола Груевски оствари повеќе средби во САД


Во рамките на посетата на САД, претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, вчера во Њујорк оствари повеќе средби.

На работен ручек со 15 компании од САД потенцијални инвеститори во Македонија, организиран од страна на Деловниот совет за меѓународна соработка на САД, Претседателот на Владата на Република Македонија ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија, економската политика на Владата на Република Македонија како и мерките и реформите кои се преземаат за привлекување на странски инвестиции.

Повеќе...

Author: Super User Filed Under:
- Свет Датум на објавување Посети: 1487
Печати

ВМРО-ДПМНЕ

Општински Комитет - Велес

ул.8ми Септември б.б, 1400, Велес

Телефон: +389 43 612 102 

Факс: +389 43 612 102 

Email: 
ok-veles@vmro-dpmne.org.mk