Предвремени парламентарни избори 2020 - резултати Велес

Р.Б Политичка партија Гласови
1 ВМРО – ДПМНЕ и други 10,380
2 КОАЛИЦИЈА МОЖЕМЕ 9,279
3 ЛЕВИЦА 2,291
4 ДУИ 997
5 ИНТЕГРА 407
6 АА / A 266
7 МОРО 122
8 ГДУ 120
9 СДУ 80
10 ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА 76
11 ДЕМОКРАТИ 45
12 ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА 43
13 ДПА 32


Претседателски избори 2019 - резултати Велес

Р.Б Политичка партија Кандидат за претседател Гласови
1 ВМРО-ДПМНЕ и др. Гордана Силјановска-Давкова 13170
2 СДСМ и др. Стево Пендаровски 10323


Локални избори 2017

Р.Б Политичка партија Кандидат за градоначалник Гласови
1 СДСМ и др. Аце Коцевски 15962
2 ВМРО-ДПМНЕ и др. Славчо Чадиев 12305
3 Независен Гоце Чушков 287


Предвремени парламентарни избори 2016 - резултати Велес

Р.Б Политичка партија Гласови
1 ВМРО-ДПМНЕ и др. 16.534
2 СДСМ и др. 13.464
3 ВМРО за Македонија 635
4 ЛЕВИЦА 628
5 ДУИ 331
6 КПП – Трет блок 250
7 ЛП 178
8 ДПА 102


Локални избори 2013

Прв круг

Р.Б Политичка партија Кандидат за градоначалник Гласови
1 СДСМ и др. Аце Коцевски 16139
2 ВМРО-ДПМНЕ и др. Славчо Чадиев 15098
3 СДУ Марјан Спасовски 331
4 Титовите леви сили Горан Мишков 153
5 СДПМ Тања Петровска 118

Втор круг

Р.Б Политичка партија Кандидат за градоначалник Гласови
1 ВМРО-ДПМНЕ и др. Славчо Чадиев 18059
2 СДСМ и др. Аце Коцевски 14407


Локални избори 2009

Р.Б Политичка партија Кандидат за градоначалник Гласови
1 ВМРО-ДПМНЕ и др. Горан Петров 14555
2 СДСМ и др. Аце Коцевски 13662